dimecres, 8 d’abril del 2015

La motivació

Quan parlo amb els pares dels seus fills, moltes vegades hem diuen que no saben si fan bé portant el seu fill a violí, no saben si realment li agrada i si ho vol fer o no. A casa no volen practicar, però en canvi no volen deixar l’instrument. Evidentment no podem forçar als nens a fer alguna cosa que ells no volen aprendre, però si que és veritat que  la màxima responsabilitat de guiar als nens, la tenen els pares. Si els pares realment pensen que l‘educació musical és important, aconseguiran que el nen s’interessi d’una manera o altra.

En el Mètode Suzuki es crea una relació molt estreta entre el professor, el pare o la mare i el nen. El professor és l’encarregat de guiar al nen durant la classe de violí, mentre que el pare o la mare, és el que farà de professor a casa, el que estarà cada dia estudiant amb el seu fill. Per aquest motiu, la motivació és una de les coses més importants que hem de tenir en compte. El pare o mare ha d’aconseguir que l’estudi a casa sigui agradable, que el nen s’ho passi bé i que esperi amb moltes ganes la següent sessió. Moltes vegades, això no és possible. Alguns pares em diuen que els costa molt estudiar amb els nens quan estan a casa, ja que es passen l’estona discutint. En aquests casos s’ha de buscar la solució i si realment pensem que la música és important, la trobarem. Si el problema és la concentració, no val la pena estudiar durant 30 minuts, més val estudiar poc i varies vegades al dia. Com deia S.Suzuki: “Dos minuts de diversió cinc vegades al dia”. Gran part de la motivació del nen, depèn de l’actitud dels pares.


Els pares han de ser creatius i sobretot han trobar una rutina diària per practicar l’instrument. Com més toquen, millor els surten les coses i més ganes de tocar tenen.  

Per saber més sobre la motivació dels nens i de les coses que poden fer els pares per treure'n el màxim de profit i disfrutar l'aprenentatge de la música amb els seu fill, us recomano el llibre "Inspirando a niños". Un recull d'articles de diferents mestres, que poden ajudar als pares a treballar millor a casa i a entendre millor el Mètode Suzuki.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada