dilluns, 13 d’abril del 2015

Mames creatives

La setmana passada vaig parlar de la importància de la motivació, de les ganes que tenen els nens per aprendre. Deia que la gran part de la motivació dels nens depèn de l’actitud dels pares. Avui m’agradaria explicar-vos alguns casos que, gràcies a la creativitat de les mares, han fet que els nens tinguin més ganes de tocar a casa i que d’una manera o d’una altra, els nens s’enganxin una mica més al violí.

Començarem per en Pau, un nen que li costa molt mantenir l’atenció durant les classes, sempre es despista i quan toca no es concentra gens, la qual cosa fa que no toqui el què ha de tocar. A casa tampoc volia practicar, veia que les coses no li sortien i cada dia en tenia menys ganes. Tot i que les classes de violí són divertides, per arribar a tocar un instrument és important la constància, l’estudi i la disciplina.  Gràcies a la seva mare, amb una plantilla setmanal d’estudi personalitzada, vam aconseguir que en Pau toqués quasi cada dia i que a hores d’ara ja pugui començar a tocar “La Guineueta”. Això d’enganxar gomets a la cançó cada vegada que surt bé és la mar de divertit!

L’Ada i la Cloe són dos germanes que toquen el violí. La petita té molta facilitat perquè porta temps escoltant a la gran, però això de practicar a casa també costa. La seva mare li va fer unes cartes amb les cançons que toca i ara li encanta jugar amb elles. L’estudi a casa ha millorat força i la motivació encara més! Mireu quina cara de felicitat que fan les dues!




Per últim, us explicaré la història de l’Arlet. L’Arlet té 4 anys i durant les classes es concentra força. Durant la classe fem molt bona feina, però s’oblida d'una setmana per l'altra perquè no practica gaire. Amb unes simples cartes, també hem aconseguit que toqui una mica més i que s’aprengui la cançó de les Oques amb més seguretat. 

La cançó de les Oques té l'estructura d'un entrepà. A classe fem un entrepà de formatge, però resulta que a l'Arlet no li agrada, així que s'ha fet un entrepà de fuet!



Malgrat que anar a classe de violí sigui entretingut i divertit, és necessari l’estudi personal a casa per tal de que el propi nen noti que està avançant i que cada vegada tingui més ganes de tocar i d’anar a classe.

I vosaltres sou creatius? Què feu perquè el vostre fill practiqui diariament a casa?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada